Contactbeheer

Contactbeheer

Ons gecentraliseerde contactbeheer maakt het gemakkelijk om nieuwe abonnees aan te trekken en bestaande contacten te beheren. Volg de interesses van je contacten op en segmenteer ze voor een nog betere één-op-één communicatie. De intuïtieve interface verwerkt automatisch nieuwe inschrijvingen, uitschrijvingen en bounces. Je kan alle contactinformatie gebruiken om je berichten persoonlijker te maken.

 • Eenvoudig en snel al je contactdata importeren
 • Flexibele export
 • Automatische uitschrijf- en updatefuncties
 • Uitvoerige zoekfunctie

Groene lijn

Opt-in formulieren

Stel je eigen inschrijfformulier samen voor op je website, blog of social media pagina's. Nieuwe inschrijvingen worden automatisch toegevoegd aan de juiste mailinglijst. Geef je contacten een warm welkom met je eigen opt-in bericht.

Lees meer

Segmentatie

Splits je contacten op in verschillende doelgroepen. Wanneer het profiel of de acties van een contact beantwoorden aan de gekozen criteria, zal zijn contactinformatie verschijnen in de juiste sublijst. Nieuwe inschrijvingen en toegevoegde contacten komen automatisch in de juiste sublijst terecht.

Contact Database Manager

Ook al beschik je over 32 standaard velden voor je contactinformatie, je kan nog steeds zo veel extra velden toevoegen als je zelf wil. Creëer nieuwe velden en gebruik ze om je berichten te personaliseren of je contacten te segmenteren.

Interesselabels

Houd de interesses van je contacten bij door automatisch hun klikgedrag in je berichten te controleren. Je kan de interesses ook manueel importeren. Stel automatisch een lijst samen van contacten met gemeenschappelijke interesses en verstuur hen op maat gemaakte campagnes.

Lees meer
E-mail design

E-mail design

Flexmail haalt alle stress uit e-mail design. We bieden je drie eenvoudige tools voor het ontwerpen van je bericht. Kies de tool die het beste bij jou past. Met de Flexmail berichten wizard creëer je in geen tijd professionele e-mailberichten. Met de drag & drop Smart Builder teken je je bericht op een canvas. Laat je creativiteit de vrije loop in de HTML Editor en ontwerp je bericht in een vertrouwde omgeving.

 • Gemakkelijk berichten aanmaken
 • Uitgebreide opties en extra's
 • Geïntegreerd responsive design
 • Tal van gratis templates


Groene lijn

Smart Builder

Met onze gebruiksvriendelijke drag&drop tool ontwerp je moeiteloos professionele nieuwsbrieven, promotionele mails, originele uitnodigingen en doeltreffende opvolgmails. Dankzij de uitgebreide templates en designmogelijkheden creëer je opvallende en responsive e-mailberichten met een optimaal resultaat in elke inbox, en op elk toestel.

Lees meer

Berichten Wizard

De Flexmail Berichten Wizard is een unieke tool die je bevrijdt van alle zorgen over lay-out en afbeeldingen. Het menu leidt je stap voor stap doorheen de template tijdens het samenstellen van je bericht. Je dient enkel de content te schrijven, wij zorgen voor de rest. In minder dan 10 minuten ontwerp jij een foutloos e-mailbericht.

Lees meer

HTML editor

Met de HTML-editor codeer je zelf je bericht in een gebruiksvriendelijke omgeving. Begin vanaf nul of maak gebruik van een van onze templates. Je behoudt nog steeds maximale flexibiliteit. Je kan ook bestaande HTML-code rechtstreeks in Flexmail importeren. Dankzij de rollback-functie keer je terug naar een van de laatste 10 opgeslagen versies.

Lees meer

Responsive design

Smartphones en tablets worden meer en meer de belangrijkste toestellen die consumenten gebruiken om e-mails te openen. Met ons responsive design speel je hier perfect op in. In plaats van je contacten te segmenteren op basis van type toestel, toon je hen unieke content op basis van de breedte van het scherm van je contact.

Lees meer

Personalisatie

Maak je campagnes persoonlijk. Voeg informatie over je abonnees toe aan je bericht zoals naam, klantnummer, adres, leeftijd, codes, enz... Alle systeemvelden en zelfgemaakte velden kunnen gebruikt worden om een persoonlijke toets aan je e-mailbericht te geven.

Landingspagina's

Creëer landingspagina's om exclusieve content of extra informatie over je product of dienst weer te geven, en link ernaar in je e-mailberichten. Zo houd je je bericht beknopt. Nadien kan je precies zien welke contacten op de link geklikt hebben om meer te leren over je producten of content.

Formulieren

Maak je eigen digitale formulieren voor uitnodigingen, aanvragen en registraties. Flexmail verzamelt alle resultaten in overzichtelijke rapporten, die geëxporteerd kunnen worden naar 6 verschillende bestandsformaten. Gebruik de unieke weblink van elk formulier in je e-mailberichten en publiceer ze op je website.

Berichten op maat

Met Contact Related Content verstuur je content op maat van je contacten. Artikels worden enkel weergegeven wanneer een contact beantwoordt aan bepaalde criteria, zoals zijn contactinformatie of interesses. Zo kan je verschillende aanbiedingen versturen naar je contacten afhankelijk van sector, taal, interesses, enz. Het is ook mogelijk om XML content files te creëren.

Lees meer

Image en file hosting

Upload en bewaar zo veel foto's en bestanden als je zelf wil en gebruik ze in je e-nieuwsbrieven. Link naar brochures en andere documenten in je bericht.

Tekstversie

Optimaliseer je bericht door een tekstversie te genereren. Contacten waarvan hun toestel geen HTML ondersteunt, kunnen zo nog steeds je bericht ontvangen. Je passeert ook gemakkelijker de spamfilters.

Message Transfer

Message Transfer laat je toe om e-mailberichten in je e-mail client te ontwerpen. Na het versturen van deze mail naar een uniek e-mailadres zal je mail bij de berichten in je Flexmail account verschijnen.

Webversie van je bericht

Elk bericht heeft zijn eigen weblink die je kan gebruiken om je bericht te publiceren op je website, blog of social media pagina's.

Maximale afleverbaarheid

Maximale afleverbaarheid

Om de hoogste afleverbaarheid te kunnen garanderen neemt Flexmail alle nodige stappen die ervoor zorgen dat je campagnes onder de beste omstandigheden worden samengesteld en verstuurd. Naast tal van ingebouwde controles beschik je over verschillende features om zelf je campagnes te testen.

 • Automatische detectie van afleveringsissues
 • Monitoring van reputatie en misbruik
 • Gesofisticeerde infrastructuur


Groene lijn

Testcampagnes

Laat niets aan het toeval over en verstuur je campagne eerst naar een testlijst. Controleer de personalisatie, verzendgegevens, onderwerpregel, formulieren en linken. Ben je tevreden met het resultaat? Lanceer dan rechtstreeks je echte campagne naar de geselecteerde mailinglijsten.

Bericht- en spamcontrole

Met onze berichtcontrole kan je ervoor zorgen dat jouw ontwerp er goed uitziet in alle belangrijke e-mail clients. De spamcontrole helpt je uit de problemen door je tekst en je zinnen te controleren op spamgevoelige woorden. Als je bericht toch een bepaalde spamfilter wakker zou schudden, kan je er precies zien waarom.

E-mail Authenticatie

Optimaliseer je afleverbaarheid voor nog betere resultaten. Door bepaalde records te implementeren kan de ontvangende mailserver controleren of de verzendende server legitiem is. Authenticatie is een manier om te bewijzen dat de e-mail niet vervalst is.

Send engine

We hebben krachtige instrumenten in het leven geroepen om een foutloze aflevering van grote volumes e-mail in de juiste inbox te garanderen. Onze misbruikdetectie-systeem houdt ons platform gezond door het automatisch detecteren van slechte ratio's en verdachte afzenders. Daarbovenop handhaven wij een goede relatie met alle grote ISP's en blijven we op de hoogte van industrie en technologische standaarden.

Eenvoudig campagnes aanmaken

Eenvoudig campagnes aanmaken

Door het volgen van 4 simpele stappen creëer je professionele e-mailcampagnes die je de beste resultaten opleveren. Bepaal gemakkelijk verzendinformatie en onderwerpregels en verstuur je campagne naar mailinglijsten, sublijsten, interesselabels en/of voorkeuren. Voor je op de verzendknop klikt, krijg je een gedetailleerd overzicht van je campagne en al zijn instellingen. Ingebouwde controles waarschuwen je voor potentiële issues. Zo lanceer je moeiteloos campagnes.

 • Stap voor stap campagnes creëren
 • Geïntegreerde testcampagnes
 • Dupliceer bestaande campagnes


Groene lijn

Verzendinformatie

Bepaal je afzendergegevens, afzendadres, antwoordadres en een onweerstaanbare onderwerpregel om ervoor te zorgen dat je contacten je bericht openen.

Verstuur naar lijsten en groepen

Verstuur je campagne naar een enkele mailinglijst, of stel je doelgroep samen door verschillende lijsten, voorkeuren en interesselabels te combineren. Je kan zelfs mailinglijsten uitsluiten voor een campagne.

Uitgesteld verzenden

Verstuur je campagne onmiddellijk of plan je campagne in voor lancering op een latere datum en tijdstip. Dit laat je toe om je campagne aan te passen aan verschillende tijdzones.

Testcampagnes

Laat niets aan het toeval over en verstuur je campagne eerst naar een testlijst. Controleer de personalisatie, verzendgegevens, onderwerpregel, formulieren en linken. Ben je tevreden met het resultaat? Lanceer dan rechtstreeks je echte campagne naar de geselecteerde mailinglijsten.

Dynamic Domain Manager

De add-on 'Dynamic Domain Manager' laat je toe campagnes te versturen zonder enige referentie naar het Flexmail domein. Linken van afbeeldingen en bestanden verwijzen naar jouw eigen domein. Verstuur professionele campagnes naar al je contacten zonder "externe" software te onthullen.

Flexmail Workflows

Creëer automatische flows om je contacten van de perfecte opvolging te voorzien. Stuur automatische e-mails op basis van gedrag en gegevens van je contacten op precies het juiste moment en pas tegelijkertijd je opvolging en strategie aan. Start snel met een van onze standaard flows, of bouw zelf je eigen uitgebreide marketing automation flows op.
Lees meer

Social Media Management

Krijg een volledig overzicht van al je social media activiteiten binnen je vertrouwde Flexmail omgeving.
Beheer je social media accounts en diverse feeds, plan posts in, ga in interactie met je doelgroep en bekijk de rapporten van je verschillende accounts. Via de search op je dashboard ontdek je posts die de voor jou relevante keywords bevatten. Zo kan je snel inspelen op mogelijke customer service issues, track je de reacties op je online marketing campagne of krijg je een overzicht van feedback over je laatste lancering.
Lees meer

AB Testing

Optimaliseer onmiddellijk de resultaten van je campagne met AB testing op onderwerp, afzender, inhoud en call to actions. Kies welke test je wenst uit te voeren, voeg je varianten in en bepaal de grootte van je testgroep. De winnende variant wordt automatisch verstuurd naar je resterende contacten.

Lees meer
Rapportering en analyse

Rapportering en analyse

Volg je e-mailcampagnes, mailinglijsten, formulieren, enquêtes, activiteit van je contacten en marketing automation campagnes in realtime op met een van de vele duidelijke rapporten. Bekijk uitgebreide campagnedetails zoals afleverratio's, open ratio's en klikactiviteit. Leer meer over je contacten door hun klikgedrag in je berichten te interpreteren. Duik nog dieper in de details van individuele contacten zoals tijd van openen, geklikte linken, ingevulde enquêtes en meer.

 • Uitgebreide rapporten
 • Rapportering in cijfers en grafieken
 • Flexibele export


Groene lijn

Link tracking

Kom precies te weten hoeveel contacten je campagne geopend hebben. Ontdek welke individuele contacten je campagne gezien hebben, hoe vaak ze het bericht geopend hebben, en op welke linken ze geklikt hebben en wanneer.

Google analytics

Leer meer over de doeltreffendheid van je campagnes via de Google Analytics integratie. Volg het volledige bezoek van je contacten op je website wanneer ze link in je nieuwsbrief volgen.

Client rapport

Kom te weten in welke desktop, web-based of mobiele e-mail client je contacten je bericht hebben geopend. Met deze informatie kan je je volgende e-mailcampagnes optimaliseren voor nog betere resultaten.

Vervolgcampagnes

Lanceer vervolgcampagnes rechtsteeks in je rapport. Stuur een aangepaste campagne met een nieuwe onderwerpregel naar iedereen die het bericht niet geopend heeft, of stuur extra informatie naar iedereen die op een link naar je producten geklikt heeft.

Bounce management

Bekijk welke contacten resulteerden in bounced e-mails. Je ziet precies het type bounce, en de reden waarom ze terugkeerden. Wanneer een e-mailadres een bepaald aantal keer terugkeert, dan krijgt dat e-mailadres de status "bounced out". Zo blijft de kwaliteit van jouw mailinglijst behouden.

Campagnes vergelijken

Met dit rapport vergelijk je de resultaten van verschillende campagnes. Het geeft je een duidelijk overzicht van de impact van bepaalde veranderingen in je campagnes. Een overzichtsgrafiek toont je de evolutie van geopende campagnes, klikratio's en bounce ratio's.

Formulier rapporten

Leer je contacten beter kennen met de rapporten van de formulieren. Elk rapport kan geëxporteerd worden naar 6 verschillende bestandsformaten. Je kan ook automatisch opvolgcampagnes versturen vanuit je rapport.

Integraties

Integraties

E-mailmarketing is steeds meer een belangrijk onderdeel in de globale commerciële en marketingactiviteiten van bedrijven. Haal meer uit je e-mailmarketing door externe oplossingen in Flexmail te integreren. De Flexmail API laat je toe een connectie op te zetten met je eigen software. Je kan ook gebruik maken van bestaande connectors met partners als Microsoft Dynamics en Salesforce.

 • Krachtige API
 • Onmiddellijk overzicht van al je contactendata
 • Volg je contacten op je website


Groene lijn

Flexmail API

Koppel je bestaande database met je database in Flexmail met behulp van onze uitgebreide SOAP web services Developer API en geniet van een naadloze integratie. De API laat je toe om realtime data transfers uit te voeren. Zo vermijd je manuele imports en exports.
Meer info

Kant-en-klare connectors

Gebruik je Microsoft Dynamics CRM, Salesforce, Efficy of Archie? Dankzij onze connectors stuur je de belangrijkste Flexmail activiteiten vanuit je eigen CRM-applicatie. Beheer je contacten, pas segmentatie toe en lanceer e-mailcampagnes vanuit je CRM-systeem, en importeer de belangrijkste campagnestatistieken rechtstreeks in je CRM-omgeving.

Social sharing

Breng jouw boodschap over naar meer mensen door social media linken in je bericht toe te voegen. Met onze social media integratie kies je om je volledige bericht te delen, of een enkel artikel. Ontdek wie in interactie gaat met je bericht.

Google analytics

Leer meer over de doeltreffendheid van je campagnes via de Google Analytics integratie. Volg het volledige bezoek van je contacten op je website wanneer ze link in je nieuwsbrief volgen.

Multi-account

Multi-account

De Flexmail Multi-account is een beheermodule specifiek ontworpen voor agencies en retailers. Creëer en beheer je eigen subaccounts rechtstreeks in Flexmail. Met onze Approval flow toevoeging beschikken retailers over een aantal handige extra features die je helpen om je kantoren efficiënter te beheren. Het hoofdkantoor of het agency fungeert als administrator en beheert centraal de rechten en de berichten van de subaccounts.

 • Creëer je eigen subaccounts
 • Rechtenbeheer per subaccount
 • Gedetailleerd overzicht van acties en gebruik van subaccounts


Groene lijn

Zelf accounts toevoegen en beheren

Creëer ongelimiteerd subaccounts voor je klanten of kantoren met hun eigen gebruikersnaam en paswoord.

Rechtenbeheer

Stel gedetailleerde rechten in voor elke subaccount, om zo de toegang van de subaccounts te limiteren tot bepaalde onderdelen van het platform.

Jump-knoppen

Gebruik de jump-knoppen voor een snelle navigatie tussen je verschillende subaccounts.

Personalisatie

Voeg je eigen banner toe aan het platform. Bekijk ook onze White Label Solution voor volledige personalisatie.

Uitgebreide rapportering van historiek

Krijg een snel en duidelijk overzicht van de acties en het creditverbruik van je subaccounts

Approval flow

We bieden je een intern communicatiesysteem tussen hoofd- en subaccounts. Deze optie laat subaccounts toe om toestemming te vragen van de hoofdaccount wanneer een bericht werd aangemaakt.

Berichten pushen

Berichten aangemaakt in de hoofdaccount kunnen overgezet worden naar een of meerdere subaccounts. Zo bied je een extra dienst aan je klanten of creëer je uniformiteit in de communicatie van al je kantoren.

Gecentraliseerd creditsbeheer

Verdeel je e-mailcredits over je verschillende subaccounts en factureer hen naargelang hun verbruik.

White Label Solution

Vervang de Flexmail branding door die van jou. Gebruik je naam, je eigen domeinnaam en je eigen look & feel om het platform aan je eigen klanten en prospecten aan te bieden.

Enquêtes

Enquêtes

Bouw je eigen professionele enquêtes op en leer je contacten beter kennen. Met deze add-on combineer je verschillende vraagtypes, bouw je scenario's op basis van antwoorden en personaliseer je je enquête met je eigen logo. Alle antwoorden worden opgeslagen in de Flexmail database. De resultaten worden verwerkt in duidelijke rapporten die gemakkelijk kan printen en exporteren.

 • Bouw intuïtieve enquêtes met scenario's
 • Vragen vergelijken
 • Personaliseer je enquêtes


Groene lijn

8 verschillende vraagtypes

Stel je enquête samen door het combineren van verschillende vraagtypes zoals kleine of grote tekstvelden, meerkeuzevragen, radio buttons, checkboxen en antwoordmatrixen.

Meerdere vragen en pagina's

Om een duidelijk en overzichtelijk design te realiseren, kan je je vragen over verschillende pagina's spreiden. Zo breng je gelijkaardige vragen en topics samen.

Scenario's op basis van antwoorden

Bouw een scenario op basis van antwoorden op je vragen. Stuur contacten met een specifiek antwoord naar een andere pagina of vraag. Zo creëer je een zeer relevante enquête met enkel die vragen die van toepassing zijn op je contact.

Voeg je eigen look & feel toe

Maak jouw enquête onmiddellijk herkenbaar door hem te personaliseren met jouw kleuren en lettertypes. Upload je eigen banner aan het begin van je enquête.

Enquêtes anoniem of op naam

Afhankelijk van het doel van je enquête nemen je contacten anoniem deel aan je enquête, of vullen ze hun contactinformatie in aan het begin van de enquête.

Helptekst voor pagina's en vragen

Maak duidelijk aan je contacten wat ze moeten invullen door hulpteksten voor pagina's en vragen in te stellen. Je kan deze teksten zelfs bewerken met een handige WYSIWYG editor.

Bepaal je afsluitpagina

Stuur je contacten een bedankje wanneer ze de enquête ingevuld hebben door een slottekst toe te voegen of stuur hen automatisch door naar een landingspagina of een pagina op je website.

Sluit je enquête in

Link naar je enquête vanuit je e-mailbericht, website of social media pagina's via de unieke en veilige weblink.

Duidelijke realtime rapporten

Alle antwoorden op je enquêtes worden opgeslagen in de Flexmail database. Bekijk alle gedetailleerde informatie in een vragenrapport, een deelnemersrapport en een vergelijkend rapport.

Exporteer de resultaten naar 6 formaten

Het vraag- en deelnemersrapport kunnen geëxporteerd worden naar 6 verschillende formaten. Dit laat je toe om je eigen data-analyse en resultaatverwerking te doen. Je kan zelfs je eigen bestanden samenstellen.

Voortgangsindicator

Om je contacten aan te moedigen de enquête volledig in te vullen hebben we een voortgangsindicator toegevoegd. Zo zien je contacten precies hoe ver ze gevorderd zijn in je enquête.

Security

Security

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke onderwerpen wanneer het gaat over professionele e-mailmarketing. De Flexmail infrastructuur beantwoordt aan de hoogste eisen en is wereldwijd verspreid om de beste service te garanderen. We hebben tal van detectie- en meldingssystemen geïmplementeerd. Deze systemen in combinatie met regelmatige interne en externe audits van ons platform en diensten garanderen een veilige en betrouwbare omgeving.

 • Software as a service (SaaS)
 • Verschillende encrypties en hashing
 • Wereldwijd verspreid servernetwerk
 • Regelmatige interne en externe audits


Groene lijn

Data security

Flexmail neemt de veiligheid van jouw gegevens ernstig. Alle paswoorden worden beschermd door het sha256 hash algoritme in combinatie met een unieke salt-string voor dynamische calculatie. Elke keer een gebruiker een nieuw paswoord aanvraagt, wordt er een nieuwe salt-string gegenereerd.

Data integrity

Onze identiteit en de integriteit van alle verbindingen in het Flexmail platform worden gegarandeerd door het Verisign Class 3 Extended validation SSL CA. Alle urls in de applicatie zijn versleuteld met hun eigen encryptie om misbruik te voorkomen.

Cookie policy

De telecom act bepaalt dat het verboden is om gebruik te maken van 3rd party cookies (tracking cookies) zonder de expliciete toestemming van de bezoekers. Flexmail gebruikt enkel sessie cookies en gebruikt ze niet om vertrouwelijke informatie op te slaan.

Auditing

Onze systeemcontrole combineert server monitoring, campagne monitoring en gebruiker monitoring. Dit laat ons toe ons platform continu te checken op mogelijke storingen en spamgedrag snel te detecteren. Alle spamklachten worden met de grootste zorg behandeld.

Gecertificeerd

Flexmail is houder van het ISO 9001 certificaat. Dit certificaat garandeert dat onze kwaliteitsmanagementsystemen aan de hoogste eisen voldoen. Dat betekent dat we zorgen voor een customer service van hoge kwaliteit, een goed georganiseerde structuur en betrouwbare processen doorheen ons platform en onze service.

Data center

De Flexmail applicatie is een privé platform in de cloud, gehuisvest in een beveiligd world-class datacenter. Flexmail gebruikt een batterij van specifiek geconfigureerde mailservers, geografisch verdeeld over verschillende landen. Ons Content Delivery Network bestaat uit tal van servers en is globaal gedistribueerd.